Se cunosc foarte puține lucruri despre proprietățile nutriționale si terapeutice ale larvelor de matca…
Cu toate acestea, dacă ținem cont de faptul ca larvele de trântor (Apilarnilul) sunt foarte apreciate in Nutriție și in Apiterapie, putem bănui ca si larvele de matca (care se pot colecta foarte ușor de către producătorii de lăptișor de matca) au proprietăți foarte interesante.
In Germania, Prof. Eberhard Bengsch, fost vice-președinte al Societății Germane de Apiterapie ( www.Apitherapie.de ), spunea că larvele de matca, din necesități de auto-protecție, conțin la nivelul “pielii” lor foarte puternice substanțe/sisteme antivirale.
La noi in tara sunt apicultori cu experiență care spun ca atunci când te ia o răceală, în timpul primăverii/verii, să cauți repede o botca cu larvă și lăptișor și să consumi întregul conținut al botcii. In acest fel se poate preveni/bloca agravarea bolii.
In Cluj-Napoca s-a început de câțiva ani de zile studierea acestui “nou” produs apicol de către personalul medical de la Casa Bio. O prima prezentare, la nivel de congres, în legătură cu acest produs, a fost făcută la Iasi, la al VIII-lea Congres al SRA.