Apiterapie, Fitoterapie si Aromaterapie

Plante aromatice

Foarte multe dintre plantele api-medicinale, iubite de albine, au un parfum deosebit, contin zeci, uneori sute de substante aromatice si volatile extrem de utile in prevenirea si tratarea a sute de afectiuni, in special din zona bolilor infectioase.

Sute de mii de oameni mor in spitale din intreaga lume pentru ca antibioticele si antiviralele de sinteza chimica nu mai au efect asupra micro-organismelor patogene, daunatoare.

Foarte multi dintre ei ar putea fi salvati daca medicii, farmacistii, microbiologii din fiecare spital ar iesi din rutina administrarii unor medicamente cu multiple efecte adverse si mai ales fara eficienta, si ar fi deschisi la cooperarea cu medicii si farmacistii specializati in metodele medicinei integrative, personalizate, care folosesc cu intelepciune remediile apicole si extractele din plantele medicinale si aromatice.

Exista zeci de articole stiintifice care explica in detaliu pe de o parte cum reusesc micro-organismele patogene sa insele imunitatea victimelor pe care le ataca, si pe de alta parte, sute de articole care explica, tot in mare detaliu, cum reusesc produsele de tip api-fito sa neutralizeze sau distruga aceleasi micro-organisme.


Extractul de propolis este mai eficient decat oxaciclina contra stafilococului auriu