Apiterapie, Fitoterapie si Aromaterapie

Tratament ganglion inflamat

Incep prin a-mi cere scuze ca abia acum reusesc sa va trimit mailul, a fost o perioada extrem de aglomerata.
Asa cum am vorbit, va prezint mai jos evolutia starii pe care am parcurs-o, de la simptomele de inceput si pana in prezent. 
Cu ceva timp in urma, acum vreo 3-4 saptamani, am inceput sa simt durere in gat la inghitire. Am verificat si gatul era foarte rosu, iritat. Am inceput sa consum cate o lingurita de miere cu cateva picaturi de tinctura de propolis amestecata in ea (‘dupa ureche’, fara vreo sugestie avizata) si ceaiuri caldute.
Dupa vreo 2 zile, timp in care deranjul initial s-a diminuat aproape total, am descoperit in partea a stanga a gatului, sub zona amigdalei, un ganglion de dimensiunea unei macese, nedureros. Verificand amigdala, am vazut ca si ea era inflamata, desi nedureroasa.
In acest moment cred ca este util sa va spun ca alimentatia mea se bazeaza preponderent pe fructe si legume, cereale fara gluten si doar ocazional peste sau alte tipuri de carne. Exceptional consum lactate, dulciuri si produse fainoase ce contin gluten. Cu cateva zile inainte de perioada in care a aparut inflamatia, insa, am consumat din toate aceste produse laolalta in cateva randuri, ceea ce cred ca a fost prea brusc si prea mult, avand in vedere ca in restul timpului am consumat preponderent fructe – in mod special struguri si pepene.
Coreland inflamatia cu consumul de alimente puternic inflamatoare si gandind ca odata ce nu le mai mananc se va duce si ea de la sine, nu am tratat-o in mod exceptional, am continuat doar cu cate 25 de picaturi de tinctura de propolis dimineata si 25 seara in putina miere. A fost si o perioada cu extrem de mult stres psihic, cred ca si asta a contribuit la generarea starii inflamatoare.
Dupa cateva zile in care am tot verificat prin atingere starea ganglionului, pe care si copilasul meu il tot lovea cand ma imbratisa, zona a inceput sa se umfle pe o portiune tot mai mare, inflamatia coborand pe laterala gatului, de-a lungul lantului de ganglioni, spre zona claviculei. Astfel incat, cam la o saptamana de la momentul descoperirii ganglionului inflamat, ma durea partea stanga a gatului la orice miscare a capului. Plus durere la inghitire. 
Incercand sa diminueaz local inflamatia, am aplicat cataplasma cu argila algo (sambata). Dupa vreo 2-3 ore, durerea a disparut aproape complet si nu mai aveam deloc deranj la miscare. Si ganglionul era usor diminuat. Am aplicat din nou argila peste noapte si am dormit asa. La culcare am avut temperatura 37.6.
A doua zi dimineata m-am trezit cu durere pe toata portiunea frontal-centrala a gatului, de la “marul lui Adam” pana in spatiul gol dintre clavicule, care era acum inflamat, moale si pufos ca o pernuta de grasime. In plus, simteam durerea coborand inspre piept, tot mai puternica, spre stern si spre coaste. Ca si cand toata durere a fugit de sub cataplasama cu argila din partea stanga a gatului si s-a regrupat in zona libera.
Preocupata fiind sa nu se ajunga la ceva mai complicat si mai greu de recuperat, am mers la spitalul ORL, unde in urma recoltarii de analize a reiesit o infectie foarte puternica (VSH 107 mm/h, Proteina C Reactiva 130 mg/L, numarul de leucocite 21.000 ul) – atasez analizele din data de 24 septembrie (duminica).
Dat fiind rezultatul alarmant, la spital mi s-a recomandat injectia cu dexametazona, pe care, dupa ce am citit prospectul, am refuzat-o. Alaptez si aceasta substanta este contraindicata in alaptare, plus ca eram convinsa ca trebuie sa existe metode naturale de tratament pe care sa le pot urma, cu aceleasi rezultate.
De asemenea, mi s-a recomandat internarea pentru supraveghere si tratament. Avand permanent in minte copilasul care ma astepta acasa sa il alaptez, m-am gandit la alternativele pe care le aveam si cum puteam gasi rapid o cale de a remedia situatia, astfel incat sa nu fie necesar sa stopez brusc alaptarea, ceea ce cu siguranta i-ar fi cauzat mare durere si posibil l-ar fi traumatizat semnificativ. Plus ca in acest mod stiam ca nici eu nu am cum sa ma fac bine – pe o stare psihica proasta si cu mahnire ca fac ceva ce nu e benefic copilasului, corpul nu avea cum sa aiba forta sa se refaca. In fiecare moment am avut incredere in corpul meu, ca poate sa isi revina, chiar daca aparent era foarte afectat. Am semnat ca inteleg si imi asum riscurile unei eventuale mediastenite, diagnosticul prezumtiv din spital, si am plecat.
Cu mare incredere si speranta am apelat in scris atat la dumneavoastra, cat si la doamna doctor Sorina Soescu din Constanta, in speranta ca poate vreunul dintre dvs. ati gasi timp si energie in acea duminica sa imi dati o solutie de urgenta. 
Din fericire am primit rapid raspunsurile ambilor medici, cu scheme de tratament atat apicol, cat si homeopat, pe care le-am urmat simultan, incepand cu seara zilei in care am facut analizele (duminica). Am inteles ca era vorba despre inflamatia vaselor limfatice din zona subclaviculara, survenita pe acidoza alimentara si stres, asa cum si banuiam.
Odata ajunsa acasa de la spital, am alaptat puiul si am inceput sa consum produsele stupului si remediile homeopate + gemoderivatele. Fiind destul de multe produse de ingerat / supt si de proceduri de facut, multe dintre ele necesitand activitati de pregatire, nu am reusit sa le consum / aplic intru totul in cantitatile si la intervalele sugerate. Am trecut in paranteza numarul mediu de ingerari pe zi.
– cate 15 picaturi tinctura de propolis in cate o lingurita de miere de mana din 30 in 30 de minute ( cam de 8 ori/zi)
– cate 10 picaturi Propoliv din 30 in 30 de minute (cam de 6-8 ori pe zi)
– cate 1 g laptisor de matca din ora in ora, pana la 15 g pe zi ( 3-4 g in prima parte a zilei si cate 2 g dupa – amiaza – mi s-a parut ca il agita pe baietel)
– propolis brut cat o boaba de fasole mestecat cate 30 min – 1h si inghitit cu 1-2 lingurite polen ( o data pe zi, in schimb am mancat polen cate 3 lingurite dimineata si 3 la pranz)
– inhalatie cu 2 picaturi ulei volatil cimbru, 10 picaturi tinctura propolis in 3 ml ser fiziologic + 0.5 ml mire poliflora ( 2 pe zi, a  functionat greu nebulizatorul, plus lipsa de timp)
– supozitoare Miprosept, cate 2 vaginal si rectal seara
– masaj cu crema Apireven pe zona lombara, ficat si pe talpi si zona superioara a labelor picioarelor (seara)
– ceai de musetel, cimbru, coada soricelului, busuioc – 5-6 cani pe zi
Bromium 9 sau 7CH, 3 granule de 3 ori pe zi – 
Pyrogenium 30, 3 granule de 2 ori pe zi
si
Castanea vesca D1, Fraxinus excelsior si Quercus ped D1, – 25 pic in apa, din toate trei, de 3 ori pe zi – zilnic
plus
Inflanat Curcumin 95 (Herbagetica) – o capsula de 3 ori pe zi – zilnic – 10-14 zile. 
1-2 cani ceai renal
Si dieta cu fructe, legume si cereale fara gluten (fructe DOAR dimineata – si doar blend-uri / sucuri) – la pranz – supa legume + piure legume (ca la bebelusi) – seara – cartofi / orez / hrisca / quinoa – cu legume / gatite/crude.
Duminica seara m-a durut tot mai tare pieptul, mai ales la inspirat. Am stat in pat la caldura, am facut temperatura care a crescut de la 37.6 la ora 20 pana la 39.6 la ora 23. Nu a crescut mai mult de atat pe parcursul noptii. Nu am dormit foarte bine, am tot avut intreruperi pentru alaptat, am transpirat puternic, m-am schimbat in pijamale uscate. Imi era foarte greu sa ma misc in cauza durerii de piept. Am aplicat ulei cu arnica de la Plantextrakt.
Luni dimineata am avut temperatura 37.5. Ganglionul era tot diminuat, dar inca sensibil, gatul durea foarte putin, umflatura din partea din fata s-a retras, dar continua durerea de piept, la respirat profund si la miscari bruste. Mai ales cand incercam sa stau intisa in pat, pe o parte.
Aveam o stare de slabiciune, nevoia de a sta la pat. Am incercat sa stau cat mai mult intinsa, dar a fost nevoie sa imi pregatesc si o parte dintre remedii, neavand ajutor  in mod continuu si avand si copilasul in preajma.
Peste zi temperatura s-a invartit tot in jurul a 37.5, seara a ajuns la 38.5. Pe timpul noptii am transpirat din nou foarte mult si febra a tot descrescut, asa incat de marti dimineata nu a mai depasit 37 de grade.
Desi m-am trezit cu o stare buna, destul de energica si de activa, dupa micul dejun (un smoothie din 1 banana, 1 para, 1 cm radacina turmeric) am inceput sa simt o moleseala in picioare, sa am usoara ameteala. M-am asezat, dar simteam picioarele reci, furnicaturi, gadilici in talpi. M-am intins pe spate cu picioarele in sus. A fost un moment de ingrijorare, eram singura acasa. L-am sunat pe sotul meu, a ajuns repede, mi-a dat un cocktail de vitamine: o tableta de multivitamine Alive de la Secom, 1 capsula Vagostabyl si Echinaceea cu vitamina C. Am stat intinsa si incetul cu incetul am revenit la o stare mai buna.
Avand si explicatiile dr. Soescu, si anume ca extremitatile reci, amortelile, furnicaturile arata drenajul limfatic al toxinelor, dar si ca migrarea durerii de la baza gatului tot mai jos pe stern aproape spre diafragm face parte din legile vindecarii ale lui Hering – de sus in jos, dinauntru in afara, am depasit mai usor momentul. In a doua parte a zilei am fost tot mai intremata.
Nici in restul zilei nu am mai facut temperatura, nu am mai transpirat, durerile  de piept au inceput sa fie tot mai slabe.
Miercuri la pranz am simtit ganglionul din nou usor inflamat. Am aplicat miere pe el si am lasat-o timp de 30 de minute, apoi am masat usor cu tinctura de propolis peste. Am facut 2-3 aplicari pe zi si vineri era din nou retras, cum este si in prezent.
Vineri dimineata am refacut analizele. Dupa 4 zile in care am aplicat tratamentul de mai sus, Proteina C Reactiva a scazut de la 130 la 38, VSH de la 107 la 60 iar numarul de leucocite de la 21.400 la 6.200. Atasat este buletinul de analize din 29 septembrie.
Saptamana care a urmat a mai aparut uneori o usoara durere de gat la inghitire. Pe parcursul a 2-3 zile am avut si o usoara durere de urche, in acelasi timp cu un deranj simtit la un molar de minte care este in crestere de cativa ani. 
Am continuat sa administrez atat de des pe cat am reusit produsele apicole recomandate. Cam de 5-6 ori pe zi Propoliv si tinctura de propolis in miere de mana, cate 4-5 g laptisor de matca, cate 2-3 linguri de polen crud. Nebulizarile am reusit sa le fac doar ocazional.
La sfarsitul saptamanii am repetat analizele si am avut bucuria sa aflu ca Proteina C reactiva a scazut la 0.9, fara niciun medicament, doar cu ajutorul apiterapiei si al homeopatiei. Atasez si buletinul de analize din 9 octombrie.
Va raman profund recunoscatoare pentru sprijinul prompt pe care mi l-ati oferit neconditionat in permanenta! Mi-ati reconfirmat ca organismul omenesc este o masinarie perfecta si ca merita sa avem incredere in forta lui de autovindecare! Gratie cunostintelor detinute de oameni ca dumneavoastra si ca doamna dr. Soescu, avem acces la alternative sanatoase si eficiente la tratamentele chimice, care au atatea efecte adverse. 
VA MULTUMESC!
 
Cu pretuire si admiratie,
Cele bune!
Anca S.
0766379919

Analize pre si post-tratament

24 septembrie 2017 (inainte de tratamentul api-homeopatic)

29 septembrie 2017

09 octombrie 2017


Tratament ganglion inflamat

Buna seara,
Asa cum am vorbit, va prezint mai jos evolutia starii pe care am parcurs-o, de la simptomele de inceput si pana in prezent. Cu rugamintea sa ma iertati daca folosesc gresit anumiti termeni sau daca ma exprim prea popular. Desi ma preocupa mult domeniul sanatatii, nu mi-am insusit vocabularul de specialitate.
Cu ceva timp in urma, acum vreo 3 saptamani, am inceput sa simt durere in gat la inghitire. Am verificat si gatul era foarte rosu, iritat. Am inceput sa consum cate o lingurita de miere cu cateva picaturi de tinctura de propolis amestecata in ea (‘dupa ureche’, fara vreo sugestie avizata) si ceaiuri caldute.
Dupa vreo 2 zile, timp in care deranjul initial s-a diminuat aproape total, am descoperit in partea a stanga a gatului, sub zona amigdalei, un ganglion de dimensiunea unei macese, nedureros. Verificand amigdala, am vazut ca si ea era inflamata, desi nedureroasa.
In acest moment cred ca este util sa va spun ca alimentatia mea se bazeaza preponderent pe fructe si legume, cereale fara gluten si doar ocazional peste sau alte tipuri de carne. Exceptional consum lactate, dulciuri si produse fainoase ce contin gluten. Cu cateva zile inainte de perioada in care a aparut inflamatia, insa, am consumat din toate aceste produse laolalta in cateva randuri, ceea ce cred ca a fost prea brusc si prea mult, avand in vedere ca in restul timpului am consumat preponderent fructe – in mod special struguri si pepene.
Coreland inflamatia cu consumul de alimente puternic inflamatoare si gandind ca odata ce nu le mai mananc se va duce si ea de la sine, nu am tratat-o in mod exceptional, am continuat doar cu cate 25 de picaturi de tinctura de propolis dimineata si 25 seara in putina miere. A fost si o perioada cu extrem de mult stres psihic, cred ca si asta a contribuit la generarea starii inflamatoare.
Dupa cateva zile in care am tot verificat prin atingere starea ganglionului, pe care si copilasul meu il tot lovea cand ma imbratisa, zona a inceput sa se umfle pe o portiune tot mai mare, inflamatia coborand pe laterala gatului, de-a lungul lantului de ganglioni, spre zona claviculei. Astfel incat, cam la o saptamana de la momentul descoperirii ganglionului inflamat, ma durea partea stanga a gatului la orice miscare a capului. Plus durere la inghitire. 
Incercand sa diminueaz local inflamatia, am aplicat cataplasma cu argila algo (sambata). Dupa vreo 2-3 ore, durerea a disparut aproape complet si nu mai aveam deloc deranj la miscare. Si ganglionul era usor diminuat. Am aplicat din nou argila peste noapte si am dormit asa. La culcare am avut temperatura 37.6.
A doua zi dimineata m-am trezit cu durere pe toata portiunea frontal-centrala a gatului, de la “marul lui Adam” pana in spatiul gol dintre clavicule, care era acum inflamat, moale si pufos ca o pernuta de grasime. In plus, simteam durerea coborand inspre piept, tot mai puternica, spre stern si spre coaste. Ca si cand toata durere a fugit de sub cataplasama cu argila din partea stanga a gatului si s-a regrupat in zona libera.
Preocupata fiind sa nu se ajunga la ceva mai complicat si mai greu de recuperat, am mers la spitalul ORL, unde in urma recoltarii de analize a reiesit o infectie foarte puternica (VSH 107 mm/h, Proteina C Reactiva 130 mg/L, numarul de leucocite 21.000 ul) – atasez analizele din data de 24 septembrie (duminica).
Dat fiind rezultatul alarmant, la spital mi s-a recomandat injectia cu dexametazona, pe care, dupa ce am citit prospectul, am refuzat-o. Alaptez si aceasta substanta este contraindicata in alaptare, plus ca eram convinsa ca trebuie sa existe metode naturale de tratament pe care sa le pot urma, cu aceleasi rezultate.
De asemenea, mi s-a recomandat internarea pentru supraveghere si tratament. Avand permanent in minte copilasul care ma astepta acasa sa il alaptez, m-am gandit la alternativele pe care le aveam si cum puteam gasi rapid o cale de a remedia situatia, astfel incat sa nu fie necesar sa stopez brusc alaptarea, ceea ce cu siguranta i-ar fi cauzat mare durere si posibil l-ar fi traumatizat semnificativ. Plus ca in acest mod stiam ca nici eu nu am cum sa ma fac bine – pe o stare psihica proasta si cu mahnire ca fac ceva ce nu e benefic copilasului, corpul nu avea cum sa aiba forta sa se refaca. In fiecare moment am avut incredere in corpul meu, ca poate sa isi revina, chiar daca aparent era foarte afectat. Am semnat ca inteleg si imi asum riscurile unei eventuale mediastenite, diagnosticul prezumtiv din spital, si am plecat.
Cu mare incredere si speranta am apelat in scris atat la dumneavoastra, cat si la doamna doctor Sorina Soescu, in speranta ca poate vreunul dintre dvs. ati gasi timp si energie in acea duminica sa imi dati o solutie de urgenta. 
Din fericire am primit rapid raspunsurile ambilor medici, cu scheme de tratament atat apicol, cat si homeopat, pe care le-am urmat simultan, incepand cu seara zilei in care am facut analizele (duminica). Am inteles ca era vorba despre inflamatia vaselor limfatice din zona subclaviculara, survenita pe acidoza alimentara si stres, asa cum si banuiam.
Odata ajunsa acasa de la spital, am alaptat puiul si am inceput sa consum produsele stupului si remediile homeopate + gemoderivatele. Fiind destul de multe produse de ingerat / supt si de proceduri de facut, multe dintre ele necesitand activitati de pregatire, nu am reusit sa le consum / aplic intru totul in cantitatile si la intervalele sugerate. Am trecut in paranteza numarul mediu de ingerari pe zi.
– cate 15 picaturi tinctura de propolis in cate o lingurita de miere de mana din 30 in 30 de minute ( cam de 8 ori/zi)
– cate 10 picaturi Propoliv din 30 in 30 de minute (cam de 6-8 ori pe zi)
– cate 1 g laptisor de matca din ora in ora, pana la 15 g pe zi ( 3-4 g in prima parte a zilei si cate 2 g dupa – amiaza – mi s-a parut ca il agita pe baietel)
– propolis brut cat o boaba de fasole mestecat cate 30 min – 1h si inghitit cu 1-2 lingurite polen ( o data pe zi, in schimb am mancat polen cate 3 lingurite dimineata si 3 la pranz)
– inhalatie cu 2 picaturi ulei volatil cimbru, 10 picaturi tinctura propolis in 3 ml ser fiziologic + 0.5 ml mire poliflora ( 2 pe zi, a  functionat greu nebulizatorul, plus lipsa de timp)
– supozitoare Miprosept, cate 2 vaginal si rectal seara
– masaj cu crema Apireven pe zona lombara, ficat si pe talpi si zona superioara a labelor picioarelor (seara)
– ceai de musetel, cimbru, coada soricelului, busuioc – 5-6 cani pe zi
Bromium 9 sau 7CH, 3 granule de 3 ori pe zi – 
Pyrogenium 30, 3 granule de 2 ori pe zi
si
Castanea vesca D1, Fraxinus excelsior si Quercus ped D1, – 25 pic in apa, din toate trei, de 3 ori pe zi – zilnic
plus
Inflanat Curcumin 95 (Herbagetica) – o capsula de 3 ori pe zi – zilnic – 10-14 zile. 
1-2 cani ceai renal
Si dieta cu fructe, legume si cereale fara gluten (fructe DOAR dimineata – si doar blend-uri / sucuri) – la pranz – supa legume + piure legume (ca la bebelusi) – seara – cartofi / orez / hrisca / quinoa – cu legume / gatite/crude.
Duminica seara m-a durut tot mai tare pieptul, mai ales la inspirat. Am stat in pat la caldura, am facut temperatura care a crescut de la 37.6 la ora 20 pana la 39.6 la ora 23. Nu a crescut mai mult de atat pe parcursul noptii. Nu am dormit foarte bine, am tot avut intreruperi pentru alaptat, am transpirat puternic, m-am schimbat in pijamale uscate. Imi era foarte greu sa ma misc in cauza durerii de piept. Am aplicat ulei cu arnica de la Plantextrakt.
Luni dimineata am avut temperatura 37.5. Ganglionul era tot diminuat, dar inca sensibil, gatul durea foarte putin, umflatura din partea din fata s-a retras, dar continua durerea de piept, la respirat profund si la miscari bruste. Mai ales cand incercam sa stau intisa in pat, pe o parte.
Aveam o stare de slabiciune, nevoia de a sta la pat. Am incercat sa stau cat mai mult intinsa, dar a fost nevoie sa imi pregatesc si o parte dintre remedii, neavand ajutor  in mod continuu si avand si copilasul in preajma.
Peste zi temperatura s-a invartit tot in jurul a 37.5, seara a ajuns la 38.5. Pe timpul noptii am transpirat din nou foarte mult si febra a tot descrescut, asa incat de marti dimineata nu a mai depasit 37 de grade.
Desi m-am trezit cu o stare buna, destul de energica si de activa, dupa micul dejun (un smoothie din 1 banana, 1 para, 1 cm radacina turmeric) am inceput sa simt o moleseala in picioare, sa am usoara ameteala. M-am asezat, dar simteam picioarele reci, furnicaturi, gadilici in talpi. M-am intins pe spate cu picioarele in sus. A fost un moment de ingrijorare, eram singura acasa. L-am sunat pe sotul meu, a ajuns repede, mi-a dat un cocktail de vitamine (el nefiind un sustinator al tratamentelor naturiste – este medic stomatolog): o tableta de multivitamine Alive de la Secom, 1 capsula Vagostabyl si Echinaceea cu vitamina C. Am stat intinsa si incetul cu incetul am revenit la o stare mai buna.
Avand si explicatiile dr. Soescu, si anume ca extremitatile reci, amortelile, furnicaturile arata drenajul limfatic al toxinelor, dar si ca migrarea durerii de la baza gatului tot mai jos pe stern aproape spre diafragm face parte din legile vindecarii ale lui Hering – de sus in jos, dinauntru in afara, am depasit mai usor momentul. In a doua parte a zilei am fost tot mai intremata.
Nici in restul zilei nu am mai facut temperatura, nu am mai transpirat, durerile  de piept au inceput sa fie tot mai slabe.
Miercuri la pranz am simtit ganglionul din nou usor inflamat. Am aplicat miere pe el si am lasat-o timp de 30 de minute, apoi am masat usor cu tinctura de propolis peste. Am facut 2-3 aplicari pe zi si vineri era din nou retras, cum este si in prezent.
Vineri dimineata am refacut analizele. Dupa 4 zile in care am aplicat tratamentul de mai sus, Proteina C Reactiva a scazut de la 130 la 38, VSH de la 107 la 60 iar numarul de leucocite de la 21.400 la 6.200. Atasez buletinul de analize din 29 septembrie.
Voi verifica din nou peste o perioada cum au mai evoluat cifrele. Continui sa administrez atat de des pe cat pot toate produsele, inca 1-2 saptamani. Sunt absolut convinsa ca, daca in atat de scurt timp, dupa doar 4 zile de tratament exclusiv naturist, si nerespectat intru totul, schimbarile au fost atat de mari in bine, in curand nici nu se va mai vedea urma de infectie / inflamatie. 
Va raman profund recunoscatoare pentru sprijinul prompt pe care mi l-ati oferit neconditionat in permanenta! Mi-ati reconfirmat ca organismul omenesc este o masinarie perfecta si ca merita sa avem incredere in forta lui de autovindecare! Gratie cunostintelor detinute de oameni ca dumneavoastra si ca doamna dr. Soescu, avem acces la alternative sanatoase la tratamentele chimice, care au atatea efecte adverse. 
VA MULTUMESC!
Daca va mai sunt necesare si alte detalii, va rog sa imi spuneti. Poate nu am fost foarte coerenta, am scris mereu tarziu noaptea, pe bucatele. Sper sa fie cu folos. Eventual imi puteti confirma primirea, va rog?
Cu pretuire si admiratie,
Cele bune!
Anca 
E-mail: anca_sfetescu@yahoo.com