11:30-12:30 h.
Coordonatorul secţiunii: Dr. Steluţa Georgescu-Mariuţan
Crema contur ochi cu extracte fito şi apiterapice (Eye cream with phyto and apitherapeutic extracts) – Nataliţa Bordei, Georgeta Alexandru, Viorica Carabela, Viorica Tamaş, Alexandru Suciu (Bucureşti)
Produs natural fito-apiterapic pentru ameliorarea afecţiunilor căilor superioare ale aparatului respirator (Phyto-apitherapeutic natural product for relieving upper respiratory system disorders) – Andreea Cozea, Viorica Tamaş, Ştefan Manea, Alina Dune, Mihaela Neagu (Bucureşti)
Mierea de albine în gastronomie (Honey colours in the kitchen / sweet review) – Cristina Anca Danciu (Sibiu)
Îmbunătăţirea proprietăţilor antioxidante şi senzoriale ale mierii de albine cu extracte natural (Improvement of the antioxidant and sensory properties of honey with natural extracts) – Simona Oancea (Sibiu)
Dezvoltarea de alimente inovative pe bază de miere (Developing innovative foods based on honey) – Monica Mironescu, Ion Dan Mironescu (Sibiu)
Analiza texturală a produsului turtă dulce cu miere. Stabilirea momentului optim pentru analiză. (Textural analysis of gingerbread with honey. Establishing optimum tim for analysis) – Anca Tulbure (Sibiu)
Valoarea quercetinei în miere, o scurtă trecere în revistă (The value of honey quercetin, a brief review) – Ramona-Niculina Jurcău, Ioana-Marieta Jurcău (Cluj-Napoca)
Evaluarea opiniilor medicale şi nemedicale ale studenţilor despre cum mănâncă mierea (Evaluation of medical and non-medical students opinions about how they eat honey) – Ramona-Niculina Jurcău, Ioana-Marieta Jurcău (Cluj-Napoca)
Efectul antimicrobian al Propolisului împotriva celor mai frecvenţi microbi umani patogeni (The antimicrobial effect of propolis against a range of commonly encountered human pathogens) – Catherine Weir (United Kingdom) (abstract si PDF in CD-ul Congresului)